Şükrü Şahin’den Eren Yıldırım mesajı: Dilsiz Şeytan olmayacağız!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Şube başkanı Şükrü Şahin ile dernek yöneticileri ve üyeleri, tutuklanan CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın ailesini ziyaret etti.

YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Şahin, dernek üyeleri Yıldırım’ın iktidar tarafından hedef gösterilmesi yüzünden tutuklandığını söyledi. Başkan Şahin,” Eren Yıldırım’ı yalnız bırakmayacağız. Derneğimiz avukatı Volkan Hüseyin Ertem bugün Eren’in vekaletini aldı. Pir Sultan örgütlülüğü olarak davaya müdahiliz. Zulmün karşısında susan dilsiz şeytan olmayacağız. Haksızlığın karşısında susmayacağız. Dini,dili, inancı ne olursa olsun mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

SORDU, SALDIRIYA UĞRADI, TUTUKLANDI

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yüreğir Şube üyeleri Eren Yıldırım’ın önce serbest bırakılıp daha sonra hedef gösterilerek tutuklanmasının büyük bir hukuksuzluk olduğunu savunan Şükrü Şahin, “Ülkemizin büyük bir hapishaneye çevrildiği bugünlerde bir gencimiz soru sorduğu için önce saldırıya uğradı, ardından hedef gösterilerek tutuklanmasına neden olundu” diye konuştu.

OLAY NASIL OLMUŞTU

CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım ile annesi, babası ve kardeşinin Yüreğir Kaymakamlığı önünden geçtiği sırada, kaymakamlık önünde sivil şahısların bir kamyondan patates, soğan indirerek Yüreğir Belediyesi’nin zabıta ve park bahçeler araçlarına yüklediğini fark etti. Konu ile ilgili bilgi almak isteyen Yıldırım, yüklemenin yapıldığı yere yaklaştı ve görevlilere çeşitli sorular sordu. İddia ve alınan bilgilere göre soruların ardından kendini aileye kaymakam olarak tanıtan kaymakamın koruma polisi, aileye bağırmaya başladı ardından ise silah çekti. Yıldırım’ın kardeşine silahı doğrultan kaymaklık koruma polisine aile tepki gösterdi. Tepkilerin ardından koruma polisi silahını indirse de sadece soru sormak için orada bulunan ve tehdit edilen aile gözaltına alındı. Yıldırım ve ailesi bir geceyi nezarethanede geçirdikten sonra serbest bırakıldı. Olayın ardından ise hedef gösterilen Eren Yıldırım tutuklandı. Ayrıca Yıldırım’ın tutuklanması sonrasında bazı yayın organlarında ailesi hedefe konularak adeta linç edilmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.