Türk-İş kıdem için alanları terk etmiyor

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) kıdem tazminatında yapılacak değişikliklere karşı başlattığı eylemlerini sürdürüyor.
BİLDİRİ DAĞITTILAR
Örgütlü olduğu her yerde harekete geçen Türk-İş, Adana’da da kıdem tazminatının fona devredilmemesi için eylemlerine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde İnönü Parkı’nda kitlesel basın açıklaması yapan Türk-İş’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri bugün de küçük saat civarındaki TÜMTİS Sendikası önünde bildiri dağıttı.
MECLİSE GELİRSE GENEL GREVE GİDERİZ
Türk-İş 4’üncü Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, konu gündeme geldiği günden bu yana sokakta olduklarını belirterek, “Kıdem tazminatına el koymak istiyorlar. Biz Türk-İş olarak meydanlardayız. Kıdem tazminatı giderse sendikalar kapanır. Sendikaların bir gerekliliği kalmaz. Kıdem tazminatıyla ilgili değişikliğin meclise gelmesine izin vermeyeceğiz. Bu konu meclise gelirse genel greve kaçınılmaz olacak” dedi.
KIDEM TAZMİNATI KIZININ GELİNLİĞİ, OĞLUNUN DAMATLIĞI, GELECEK GÜNLERİN GÜVENCESİDİR
Türk-İşin hazırladığı “Kıdem tazminatıma dokunma” başlıklı bildiri de ise şu ifadelere yer verildi:
“Kıdem tazminatı yıllardır döktüğün alın terinin, işyerine verdiğin ömrün karşılığıdır. İşçinin kazanılmış hakkı, işverenin işçiye borcudur. Kıdem tazminatı, işçinin ailesinin güvencesidir. Kıdem tazminatı kızının gelinliği, oğlunun damatlığı, gelecek günlerin güvencesidir. Çalışma hayatının temelidir. Kıdem tazminatı, işçinin kırmızı çizgisi, son kalesidir… Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, kıdem tazminatını ortadan kaldıracaktır. İşçi, giydirilmiş brüt ücretin 8.3’ünü kıdem tazminatı olarak alırken önerilen model ile işçi, 60 yaşında biriken parasının sadece yüzde 25’ini alacak. Geri kalan ise 15 yıla yayılıp aylık olarak emekli maaşına ilave edilecek. Kıdem tazminatı işçinin işyerinde maruz kaldığı ağır çalışma şartlarının, düşük ücretin, ailesi ile birlikte yaşadığı yoksulluğun, yıpranmanın karşılığıdır. İş sözleşmesi feshine karşı korumadır, güvencedir. Kazanılmış haktır. İşçiyi görmezlikten gelmeyin, küçümsemeyin, yok saymayın, sesine kulak verin, huzursuz etmeyin. Bu mücadele tüm işçiler içindir. Geleceğine sahip çık!”