IŞİD’in Adana emiri olarak yakalandı, serbest kaldı, Türkiye emiri olarak geri döndü

İçişleri Bakanlığı tarafından cihatçı terör örgütü IŞİD’in Türkiye ’emiri’ olduğu söylenen Mahmut Özden’in yapılan operasyonla tutuklandığı bildirildi. Ancak Özden’in ilk kez yakalanmadığı ortaya çıktı.
https://halktv.com.tr/’nin haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonu “DEAŞ’ın sözde Türkiye Emiri önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı…Teşekkürler, tebrikler Emniyet Teşkilatı” sözleriyle duyurdu. Daha sonra açıklama yapan Soylu, yakalan kişinin adının Mahmut Özden olduğu belirtti.
Ancak bu Mahmut Özden’in ilk yakalanması değil. Geçtiğimiz yıl çıkan haberlerde, Mahmut Özden ‘IŞİD’in Adana Emiri’ olarak tanıtılmış ve gözaltına alındığı ifade edilmişti. Özden daha sonra serbest bırakıldı ve şimdi Türkiye emiri sıfatıyla yeniden yakalandı.
2017’de ise örgütün Suriye’deki iç savaşta yaralanan sivilleri Hatay üzerinden Adana’ya getirip buradaki devlet hastanelerinde ücretsiz tedavi ettirdiği tespit edilen Özden’in, iyileşen Suriyelilerden para aldığı iddia edilmişti. Özden o zaman da gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.