GARA ÜZERİNDEN… VATANDAŞ, REHİN, ŞEHİT…

10 Şubat 2021 gece yarısında bir haber geçti bültenlerden; Pençe – Kartal 2 Harekatında çatışmalarda 2 şehit 4 yaralı… Bir yüzbaşı ve bir başçavuş… Yaralılardan biri daha iki gün sonra şehit oldu.

Bültene göz ucu ile bakarken aklımdan Uçak mı, Helikopter mi düşürdü bunlar, diye geçti. İçimden rahmet diledim, Fatiha okudum.

14 Şubat 2021 sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, güzel sözler söylediği günün akşamında haber bombardımanına tutulduk.

Malatya Valisi; Gara da 13 vatandaşımız şehit edilmiştir.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar; Operasyon devam ederken kontrol altına alınan bir mağarada 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır… biri kolundan, on ikisi kafasından vurulmuştur…

Genelkurmay Başkanı Or. Yaşar Güler; 2015 yılından önceki ortamda kaçırılan personelimiz var. Bu vatandaşlarımızı da çok çeşitli mağaralarda saklayarak kaçırmaya çalıştılar. En sonunda istihbarat kurumlarımızdan aldığımız bilgiler, elde ettiğimiz bizim kendi özel çalışmalarımız, keşif unsurlarının çalışmaları sonucunda bunların Gara bölgesinde olabileceğine dair çok iyi kanıtlar bulduk.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay;  Hain terör örgütü tarafından kalleşçe şehit edilen sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; Kahraman askerimizin karşısına çıkamayan korkak terör örgütü 13 masum vatandaşımızı kalleşçe öldürdü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın; twitter’den İngilizce paylaştığı Twit’te; 13 vatandaşımızın şehit edilmesine bütün batının utançla sustuğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun; Milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin kanları yerde kalmamıştır. 

Devlet Bahçeli; Hain örgüt tarafından kaçırılıp bir mağarada alıkonulan on üç sivil vatandaşımızın katledilmesiyle ilgili acı haber milli yüreklere ateş topu gibi düşmüştür… Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, hiç kimse şablon ve bildik ezberlerin arkasına saklanamayacaktır… 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Irak’ta PKK terör örgütü tarafından alçakça katledilen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik; Bu alçak cinayet şebekesine gereken cevabı kahraman askerlerimiz veriyor. 13 masum vatandaşımızın öldürülmesi tüm insanlığa saldırıdır. 

Doğu Perinçek; 13 kişi öldü diye Ulusal Yas ilan edilmez.

Bir şehit yakını; Kemik Testi ile tespit edildi…

Bir şehit babası; Oğlumun bedeni tamdı, ellerimle yıkadım…

Kongreye tlf ile bağlanan şehit anası; Oğlumu ben size emanet etmiştim.

Selahattin Demirtaş; 13 vatandaşımızı katleden PKK’yı açıkça kınıyorum.

Akar ve soylu Meclis de açıklamada bulundu. Soylu; Karayılan’ı bin parçaya böleceğini söylerken Meclis’in öteki tarafına da sataştı. Gereken yanıtlar verildi. Soylu konuşurken içimden hep dedikodu katarları geçti. Ki, dedikodu birin üzerine beş yalan inşa etmektir. Arka planda kimler neleri konuşuyor bilmem!

Muhalefetin bütün önderleri sorulması gereken soruları önlerine aldılar. Sayın Kılıçdaroğlu 5 soru sordu. Hükümet külli saldırıya geçti. Soruların hiçbirine yanıt yok!

Apo’nun mektupçusu ‘Apo ile görüşseydim sağ dönerlerdi’ dedi. 

Vatandaş – Rehin arası ne torbalar doldu. Öte yanda yıllardır yarın döner diyen aileler – sevenler – dostlar ve yıllardır yarın bizi kurtarırlar ümidiyle bekleyen görevliler! Acıyı içselleştirmemiş hiçbir mahlukat bu durumu anlayamaz.

Şimdi öt ötebildiğin kadar İbibik!

Allah Şehitlerin ailesine, sevenlerine ve onlar için içi yanan vatandaşlarımıza sabır versin.

1984 Eruh – Şemdinli Baskını olduğunda askerlik hazırlığındaydım. Ülke olarak ne kadar üzülmüştük. 1985 Baharında asker olarak Hakkari Dağlarında… bir avuç bir coğrafyaya nasıl döner sonraki yıllarda öğrendim… sağ siyasanın her yanı zincirlerinden dolayı yalan – dolan!

Kazan’ın içindekiler birbirine dönüşmeye başlar ve dönüştükçe değişirler. Kazan’ın dışından bakanlarsa nelerin nasıl olduğunu görürler. Yani neden’i ve sonuç’u görürler.

Cem Uzan Şaban Sevinç gibi geçimlik insanların üzerinden sesleniyor; AKP özelleştirmelerden aldığı rüşvetleri Katar da saklıyor.

Elbette Cem Uzan Ulusal ve Uluslararası Kazan’a önceden girip çıkanlardan biri.

Sevgili okur; yeni sakızın bir yanı Anayasa! Anayasa Devlet Aygıtı’nda Hükümeti kısıtlamak için vardır. Yasalar ise vatandaşı kısıtlamak için. Anayasa’dan Laik, Demokratik, Sosyal Hukuk Algısı’nı çıkarırsanız, Devlet Aygıtı Tek Adam ya da bir Zümre tarafından Hükümet eliyle Zulüm Çarkı’na döner. Sıcak örnek Saddam, Kaddafi, Esed geçen günlerimizin içinde ve gözümüzün önünde duruyor.

Sandık Zamanı bütün bunları içinde taşıyarak gitmen dileğiyle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.