Cumartesi Anneleri 26 yaşında

Gözaltında kaybedilen yakınları için 26 yıl önce Galatasaray Meydanı’na çıkan Cumartesi Anneleri 26 yaşında.
Cumartesi Anneleri, mücadelelerinin 26’ıncı yılında kendilerine yasaklanan Galatasaray Meydanı’na karanfiller bıraktı. “Kayıplarımıza sözümüz var;
Son kaybımız bulunana kadar vazgeçmeyeceğiz. Yakınlarımızı kaybedenleri ve kaybedenleri koruyanları affetmeyeceğiz” diyen Cumartesi Anneleri için
CHP Adana İl Kadın Kolları da bir açıklama yaptı.

TEKİN: ACISINI YÜREĞİMİZDE, MÜCADELELELERİNİ MÜCADELEMİZDE YAŞATIYORUZ
CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Avukat oya Tekin, “Bugün Cumartesi annelerinin haklı mücadelelerinin 26. yılında biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak onların acısını yüreğimizde, mücadelelerini mücadelemizde yaşıyoruz” dedi.
Avukat Oya Tekin, açıklamasında şunları kaydetti:
“ Bugün tam 26 yıl oldu… İlk kez 27 Mayıs 1995 Cumartesi günü Galatasaray Meydanında katledilen çocukları için bir araya gelen annelerin, eşlerin, kardeşlerin, çocukların tek istekleri vardı. Çocukları!
Bu annelerin çocukları neredeydi? Gözaltındaki kayıplar, kayıpların akıbeti neydi? Bu sürecin sorumluları kimdi?
Onlar kadındı, anneydi… Çocukları neredeydi? Talepleri açık ve netti. Bu annelerin çocukları neredeydi?
26 yıl önce bugün devletin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra varlıkları inkar edilen insanlarımız için, hakikat için, adalet için Galatasaray Meydanı’na çıktılar.
#CumartesiAnneleri26Yaşında
Bu sorunun cevabı da gerekçeleri de politik hiç bir açıklamaya sığdırılmaz, siyasileştirilemezdi. 1995 yılından beri her Cumartesi bir araya gelen anneler polis şiddetine, hain, terörist ithamlarına maruz bırakıldılar. Yılmadılar…
Tüm engellemelerine tüm barikatlarına rağmen annelik, insanlık, yurttaşlık sorumluluklarıyla mücadelelerine devam ettiler, ediyorlar. Onlar bu ülkenin ölmüş ama mezarsız çocuklarının, faili meçhullerinin anneleri… Çocuklarını onlardan koparan, topraklarının izini dahi kaybettiren iktidarlar yaptıklarıyla yetinmeyip Cumartesi Annelerini yargılıyor.
Anneliklerinin siyasallaştırılmaya çalışılmasına boyun eğmeyen cumartesi anneleri faillere karşı tek ses tek yürek çocuklarının adını haykırmaya devam ediyorlar. Ve bugün Cumartesi annelerinin haklı mücadelelerinin 26. yılında biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak onların acısını yüreğimizde, mücadelelerini mücadelemizde yaşıyoruz.
Tüm baskı, yok sayma ve engellemelere rağmen her koşul ve şartta kayıplarımızdan, hakikat ve hafıza mekânımız Galatasaray’dan vazgeçmedik.”